Sirop de porocale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 hg portocale
  • 2 kg zahar
  • 500ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • 1/4 baton de vanilie

Mod de preparare

Portocalele se spala,2 bucati se rad fin de coaja,se extrage sucul de la toate.Se pune apa la fiert,se pune coaja rasa,se ia vasul de pe foc,se acopera,se lasa 15 minute,apoi se strecoara.Se pune iar la fiert impreuna cu zaharul,sucul de portocale si vanilia cca.30 minute.Cand se leaga se pune sucul de lamaie si se ia de pe foc.Se lasa sa se raceasca putin,se strecoara prin tifon dublu,umezit si se toarna in sticle inchise ermetic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise