Sirop de porocale

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 hg portocale
  • 2 kg zahar
  • 500ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • 1/4 baton de vanilie

Mod de preparare

Portocalele se spala,2 bucati se rad fin de coaja,se extrage sucul de la toate.Se pune apa la fiert,se pune coaja rasa,se ia vasul de pe foc,se acopera,se lasa 15 minute,apoi se strecoara.Se pune iar la fiert impreuna cu zaharul,sucul de portocale si vanilia cca.30 minute.Cand se leaga se pune sucul de lamaie si se ia de pe foc.Se lasa sa se raceasca putin,se strecoara prin tifon dublu,umezit si se toarna in sticle inchise ermetic.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise