Snacks-uri picante

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr faina de grau
  • 1 lingura grasime de porc (osanza)
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingurita rasa de boia de ardei iute
  • 1 cub mic drojdie
  • 200 ml apa calduta
  • sare

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, iar in mijloc se dizolva drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute.

Se adauga grasimea si sarea si apoi se framanta pana se obtine un aluat nelipicios.

Se imparte in doua parti egale.

Intr-o cana se amesteca bulionul cu boia apoi se combina cu una din bucatile de aluat, si se mai adauga faina pentru a nu se lipi si se framanta pana se omogenizeaza.

Se lasa la dospit 40 minute.

Pe masa de lucru tapitata cu faina se intine cate o foaie din fiecare aluat de aproximativ 5 mm, apoi cea alba se unge cu apa (pentru a face aderenta si sa nu se desfaca la copt) peste care se suprapune cea cu boia, apoi se taie in doua pe latime, si se ruleaza strans obtinandu-se doua rulouri.

Se ia un rulou si se feliaza cu un cutit foarte bine ascutit, ar trebui sa iasa cam 35 felii, suficiente pentru o tava patrata, apoi se aplatizeaza usor cu sucitorul si se aseaza in tava.

Inainte de a se da la cuptorul incins se ung cu un penson cu apa, la fel si cand se scot din cuptor.

Se coc cam 10- 15 minute, ATENTIE sa nu se rumeneasca, mai ales la a doua tava.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise