Snitele de vitel cu salvie si lamaie

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 felii de carne,
  • putina faina,
  • 1 ou batut,
  • 2-3 linguri lapte,
  • 1 lingura salvie proaspata tocata marunt sau 2 lingurite salvie uscata,
  • 3/4 ceasca pesmet,
  • 30 g unt,
  • 1-2 linguri ulei de masline,
  • 1 catel de usturoi presat,
  • felii de lamaie.

Mod de preparare

Se indeparteaza - eventual - grasimea si se bat usor feliile de carne.

Se pune faina intr-o punga de plastic si se introduc, pe rand, feliile de carne in punga, dupa care se scutura ca sa cada de pe ele surplusul de faina. Intr-un bol mai mare se amesteca oul cu laptele, iar, separat, pe o farfurie, pesmetul cu salvia, si se dau snitelele mai intai prin ou si pe urma prin pesmet.

Se pun la incins, intr-o tigaie mare, uleiul, untul si busuiocul si se prajesc snitelele, la foc potrivit, pe ambele parti, pana ce se patrund bine. Se servesc calde, cu felii de lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise