Snitele marinate cu lamaie si usturoi(reteta portugheza)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt.marinata:700gr.piept de pui feliat
  • 4 catei de usturoi mari
  • 1 lamaie mare
  • sare
  • piper.Pt.\"aluat\":2-3 oua
  • boia dulce
  • pipri piri deshidratat sau boia picanta
  • piper
  • sofran indian
  • vegeta
  • cimbru
  • patrunjel deshidratat.Pt.ornament:1 castravete
  • masline negre
  • cascaval afumat felii
  • salam de vara
  • 2 foi de salata verde.

Mod de preparare

Pieptul de pui feliat se bate,se condimenteaza cu sare si piper,usturoiul tocat marunt si suc de lamaie(eu am pus un strat de snitele,am cond.am presarat usturoiul,sucul de lamaie,iar snitele si tot asa....)am acoperit cu folie de aluminiu si am lasat o noapte la rece.Am trecut snitelele prin faina,am batut ouale cu restul condimentelor.Am trecut snitelele prin ou,si le-am prajit in ulei,cine vrea le poate trece si prin pesmet....In farfuria de servit am pus foile de salata,felii de snitel intercalate cu castravete si branza,am pus masline si cateva felii de salam.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise