Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • La Amman au inflorit lamaii, castanii dar si socul.
  • Socata este una din bauturile racoritoare preferate ale copilariei mele.
  • Avem nevoie de:
  • •12 inflorescente de soc
  • •7 litrii de apa
  • •1 kg da zahar
  • •3 lamai

Mod de preparare

Socată reţeta bunicii

Inflorescentele de soc se spala cu grija.

Zaharul se dizolva in apa.

Lamaile se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se storc usor de suc in apa cu zahar.

Se adauga inflorescentele de soc si se lasa 24 de ore; se mai amesteca din cand in cand lichidul.

Se strecoara si se toarna in sticle.

Se lasa la temperatura camerei 2 zile pentru a se acidula.

Se pune sucul la frigider si se bea rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise