Soda Bread

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750g faina alba (sau 50/50 alba si integrala)
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 50g carne de oaie
  • 500ml lapte batut

Mod de preparare

Se varsa ingredientele uscate intrun vas mare.

Se face o gaura in centru.

Se dauga laptele batut si se amesteca pana cand compozitia devine un aluat moale. Se adauga un pic firimicios.

Se aseaza aluatul pe o suprafata presarata cu faina. Se modeleaza in forma de franzela.

Se cresteaza adanc in forma de cruce (sau orice alt simbol) pe suprafata franzelei astfel incat franzela sa fie aproape impartita in 4. sferturi.

Se aseaza intr-o tava unsa si apoi se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 220 grade C. Se reduce caldura la 180 grade C. si se lasa la copt pentru aprox. 35-40 min. pana cand painea prinde o coaja brun-aurie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise