Somon cu legume

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 bucati de somon, deja taiate
  • -ulei de masline
  • -1 ardei sau cate o bucatica de ardei rosu, ardei galben si ardei verde
  • -1 morcov mare
  • -1 castravete mai mare
  • -1 tija de sedano
  • -3 rosii
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Bucatile de somon, se spala si se dau cu putina sare. Intr-o tigaie, se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pune pestele.

Bucatile de somon, se prajesc, bine, pe ambele parti.

Separat, pana pestele se prajeste, se pregatesc legumele. Asadar, intr-o tigaie, se pune ulei de masline, iar cand acesta, sfaraie, se pun ardeii, deja spalati si taiati.

Peste ardei se pun rosiile, castravetele, morcovul, tija de sedano, toate spalat si taiate. La urma se sezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Legumele se lasa, max. 10 minute, la foc, pt ca sunt mult mai bune, putin mai, nepatrunse, decat fleci.

Daca cumva rosiile, nu sunt chiar asa de zemoase, se poate adauga si putina apa.

Dupa ce legumele sunt, "al dente", iar somonul e fript, se pot servii.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise