Somon delicios

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg file de somon (pentru 4 persoane)
  • sare mare
  • 200 g bacon feliat
  • 1/2 lamaie
  • 8 cartofi
  • Pentru sos:
  • 2 linguri faina sau amidon +o cescuta lapte
  • 350-400 ml lapte
  • 100 g smantana
  • o lingura ulei de masline
  • 50 g branza de vaci sau cascaval ras
  • 50 ml conjac sau wisky
  • sare, piper,cimbru, oregano,condimente pentu peste(sau orice preferati)

Mod de preparare

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri de bacon, dupa care se da la cuptorul incins, petru 25-30 minute.

Dupa preferinta, se poate presara cu boabe de piper marinate

sosul:

Punem laptele la fiert.

Intre timp dizolvam faina sau amidonul in lapte. Adaugam maiaua obtinuta in laptele care clocoteste. Se ia de pe flacara si se amesteca, continuu pana se ingroasa compozitia si devine ca o smantana deasa. Se adauga smantana, uleiul, branza si conjacul. Amestecam pe flacara pana se obtine un sos subtire. Condimentam dupa gust.

Feliile de peste se servesc alaturi de cartofi natur cu sosul fierbinte.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise