somon in aluat /somon en croute

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 fire de patrunjel
  • 3 fire de marar
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 1 bat de hrean ras
  • 50 g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 kg file de somon
  • 50 g branza grasa
  • 500 g foetaj de casa facut cu unt
  • 1 ou
  • ulei
  • sare,piper

Mod de preparare

Se amesteca branza cun untul si condimentele, se adauga verdeata tocata marunt, hreanul ras si se omogenizeaza bine.Se iau fileurile de somon si se ung din belsug cu aceasta pasta, apoi se pun una peste alta sub forma de sandwich, cu umplutura in interior.Se condimenteaza cu sare si piper si se unge cu galbenus de ou batut.

Aluatul se intinde bine dandu/i o forma rectangulara de dimensiuni potrivite pentru a putea impacheta in el somonul.Somonul se impacheteaza in aluat, se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor pana se rumeneste cca 30 /40 min

Se serveste cu cartofi natur cu verdeata si felii de lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise