Somon la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g somon
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper
  • 100 g sare mare
  • Garnitura:
  • 1/2 kg cartofi
  • Sos alb:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • o ceasca lapte
  • 300 g smantana
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri coniac
  • sare, piper, oregano, nucsoara, cimbru
  • Decor:
  • salata verde, ardel rosu proaspat
  • patrunjel

Mod de preparare

Asez un strat de sare mare, intr-un vas de yena.Peste patul de sare,asez pestele uns cu ulei de masline, condimentat cu piper. Nu e nevoie de sare peste pestele crud.Este suficienta sarea peste care e asezat pestele.Dau la cuptor pentru 25 de minute.

Intre timp fierb cartofii.

Prepar sosul:

Topec untul, adaug faina dizlvata in lapte, apoi smantana.Dupa ce se ingroasa sosul, adaug vinul, coniacul si condimentele.Trebie sa aiba consistenta unei smantani subtiri. Daca e nevoie, se adauga lapte.

Servim somonul cald cu garnitura de cartofi natur si sos.

Decoram dupa imaginatie

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise