Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • Pentru somon
  • 1 file de somon ( eu am avut unul de 1.100 kg)
  • 200 gr rosii cherry
  • 500 g cartofi noi
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri de mustar cu miere
  • 2 linguri de mustar Dijon
  • 4 lingturi de ulei de masline virgin
  • cateva crengute de rozmarin
  • cateva crengute de coriandru verde
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • Pentru sosul de lamaie cu capere
  • 1/2lingurita coaja de lamaie
  • 2 linguri de unt
  • 100 ml de smantana
  • 2 linguri de capere din conserva
  • 2 catei de usturoi
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • sare
  • piper
  • frunza verde de patrunjel

Mod de preparare

Fileul de somon se aseaza intr-un vas termorezistent pentru cuptor tapetat cu hartie de pergament si se asezoneaza cu sare si piper.

Se pun in mixer cele 2 feluri de mustar,rozmarinul,sucul si coaja de lamaie rasa,2 linguri de ulei de masline,frunzulitele de rozmarin si coriandru, sarea,piperul proaspat macinat si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se unge cu aceasta pasta somonul.

Cartofii se fierb in coaja , se decojesc si se aseaza in tava cu rosii cherry si cateva fire de rozmarin.

Se presara cu sare, piper si se stropesc cu 2 linguri de ulei de masline.

Se da la cuptor 25-30 de minute la 200 de grade pana se rumeneste crusta.

Restul de cartofi i-am prajit in ulei, dar uneori ii mancam simplii natur.

Sos de lamaie cu capere

Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul si se adauga usturoiul tocat; se lasa putin sa se prajeasca pana ia o culoare aurie.

Se adauga coaja si zeama de lamaie, smantana,se sareaza si se condimenteaza si se amesteca pana se ingroasa putin.Se adauga caperele din conserva.

Se serveste cald alaturi de somon.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise