Somon la tava

Timp pregatire
450 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii de somon
  • 5 linguri de capere in otet
  • 125g unt aromatizat cu usturoi
  • 2 lamai mari
  • sare si piper dupa gust
  • 1 varf cutit nucsoara macinata

Mod de preparare

Se sareaza si se pipereaza feliile de somon, se mixeaza untul cu zeama de lamaie de la o lamaie si coaja rasa de la lamaie (doar partea galbena cea alba este amara) si cu otetul de la capere si se ung bine feliile de somon, dupa care se pun intr-o tava, se presara caperele peste si cate o felie de lamaie pe fiecare felie de somon, se da la cuptor cam 20-30 minute la 190 grade, din cand in cand se pune cu lingura sos peste felii din tava. Se serveste cu cartofi natur tavaliti prin patrunjel tocat, si cu un vin alb demi sec usor fructat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise