Somon la tigaie cu sos de susan

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un somon
  • zeama de lamaie
  • sare mare
  • cartofi
  • Sosul:
  • - 2 linguri faina de grau
  • - 1 lingura ulei sau margarina
  • - 2 linguri vin alb
  • - o lingura wisky sau conjac
  • - sare, piper, cimbru,rozmarin,...
  • - 3-4 linguri susan

Mod de preparare

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare.

Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe un pat de sare in tigaie de teflon sau dubletta. Daca pestele este subtire, il asezam in doua, ca sa nu se arda.

Intre timp preparam sosul:

Rumenim faina si susanul in vas de teflon, adaugam grasimea, apoi vinul, taria si apa pana obtinem consistenta unei smantani groase. Condimentam dupa placere.

Servim pestele alaturi de cartofi natur, asezonat cu sosul de susan

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise