Somon la tigaie cu sos de susan

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un somon
  • zeama de lamaie
  • sare mare
  • cartofi
  • Sosul:
  • - 2 linguri faina de grau
  • - 1 lingura ulei sau margarina
  • - 2 linguri vin alb
  • - o lingura wisky sau conjac
  • - sare, piper, cimbru,rozmarin,...
  • - 3-4 linguri susan

Mod de preparare

Cartofii intregi se dau la fiert cu sare.

Somonul file, stropit cu zeama de lamaie, se asaza pe un pat de sare in tigaie de teflon sau dubletta. Daca pestele este subtire, il asezam in doua, ca sa nu se arda.

Intre timp preparam sosul:

Rumenim faina si susanul in vas de teflon, adaugam grasimea, apoi vinul, taria si apa pana obtinem consistenta unei smantani groase. Condimentam dupa placere.

Servim pestele alaturi de cartofi natur, asezonat cu sosul de susan

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise