Sopa creme de ervilha (Supa crema de mazare)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 900g mazare congelata
  • 2 cuburi supa concentrata de legume
  • 40-50g unt
  • 1 capatana de usturoi
  • smantana lichida
  • piper si sare

Mod de preparare

Intr-o cratita adanca incingem untul si prajim bucatile de usturoi pana incepe sa sticleasca. Adaugam mazarea congelata cu cele doua cuburi de concentrat, amestecam din cand in cand timp de 2-3min. Punem apa ferbinte cat sa cuprinda mazarea si lasam sa fiarba la foc mediu timp de 20-25mi. acoperit cu capac.

Cand mazarea e fiarta facem crema cu ajutorul unui blender sau unei site. Mai adaugam apa fierbinte pana iese consistenta dorita.

Punem piper si sare(daca e necesar) dupa gust si mai fierbem 4-5min.

Putem servi aceasta supica cu o lingura de smantana lichida si crutoane.

E o supa usor de facut si e foarte gustoasa.

Va urez pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise