Sopa creme de ervilha (Supa crema de mazare)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 900g mazare congelata
  • 2 cuburi supa concentrata de legume
  • 40-50g unt
  • 1 capatana de usturoi
  • smantana lichida
  • piper si sare

Mod de preparare

Intr-o cratita adanca incingem untul si prajim bucatile de usturoi pana incepe sa sticleasca. Adaugam mazarea congelata cu cele doua cuburi de concentrat, amestecam din cand in cand timp de 2-3min. Punem apa ferbinte cat sa cuprinda mazarea si lasam sa fiarba la foc mediu timp de 20-25mi. acoperit cu capac.

Cand mazarea e fiarta facem crema cu ajutorul unui blender sau unei site. Mai adaugam apa fierbinte pana iese consistenta dorita.

Punem piper si sare(daca e necesar) dupa gust si mai fierbem 4-5min.

Putem servi aceasta supica cu o lingura de smantana lichida si crutoane.

E o supa usor de facut si e foarte gustoasa.

Va urez pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise