Sopa de lentilhas com chourico (Supa de linte cu carnat)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g linte verzi
  • 1 carnat tip portughez sau spaniol(chorizo)
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 cub de supa concentrata de legume
  • 3 cepe verzi
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 ardel iute(optional)
  • 3-4linguri ulei de masline
  • piper si sare

Mod de preparare

Punem lintele la inmuiat in apa cu 2-3 ore inainte de a o prepara. Intr-o oala punem uleiul la inchis dupa care prajim timp de 3-4min. ceapa taiata solzisori, bucatele de carnat si ardeiasul tocat(optional). Cand ceapa incepe sa sticleasca adaugam cele 2 foi de dafin, cubul de supa concentrat, lintea scurs de apa si usturoiul frecat cu cimbru si sare. Mai prajim impreuna timp de 1-2min. amestecand din cand in cand dupa care adaugam apa fiarta cu 3 degete deasupra lintei. Fierbem cu capac la foc moderat timp de 10min. pana lintea e fiarta. Tragem oala de pe foc, punem piper, sare(daca mai trebuie) si ceapa verde maruntita. Punem capacul din nou si lasam sa odihneasca timp de 8-10min. Va urez pofta buna si sa nu uitati de paharul de vin rosu!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise