Sopa de lentilhas com chourico (Supa de linte cu carnat)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g linte verzi
  • 1 carnat tip portughez sau spaniol(chorizo)
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 cub de supa concentrata de legume
  • 3 cepe verzi
  • 2 foi de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 ardel iute(optional)
  • 3-4linguri ulei de masline
  • piper si sare

Mod de preparare

Punem lintele la inmuiat in apa cu 2-3 ore inainte de a o prepara. Intr-o oala punem uleiul la inchis dupa care prajim timp de 3-4min. ceapa taiata solzisori, bucatele de carnat si ardeiasul tocat(optional). Cand ceapa incepe sa sticleasca adaugam cele 2 foi de dafin, cubul de supa concentrat, lintea scurs de apa si usturoiul frecat cu cimbru si sare. Mai prajim impreuna timp de 1-2min. amestecand din cand in cand dupa care adaugam apa fiarta cu 3 degete deasupra lintei. Fierbem cu capac la foc moderat timp de 10min. pana lintea e fiarta. Tragem oala de pe foc, punem piper, sare(daca mai trebuie) si ceapa verde maruntita. Punem capacul din nou si lasam sa odihneasca timp de 8-10min. Va urez pofta buna si sa nu uitati de paharul de vin rosu!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise