Sos brun

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75 g unt sau ulei,
  • - 75 g faina,
  • - 1 morcov,
  • - 1 patrunjel,
  • - 1/2 telina,
  • - 1 ceapa,
  • - 2 catei usturoi,
  • - 1/4 foaie de dafin,
  • - cimbru,
  • - 50 g paste de tomate,
  • - piper,
  • - sare,
  • - 500 ml supa vita.

Mod de preparare

Zarzavaturile se spala, se curata, se taie in bucati ceapa, se curata, se spala si se taie felii.

Intr-o cratita se pune untul si cand se infierbinta adauga faina rumenindu-se bine in tot timpul se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se arda faina. Dupa ce aceasta a capatat o culoare bruna, se adauga zarzavaturile, ceapa si condimentele si se prajesc usor. Se sting apoi cu doua cesti cu apa calda.

In timp ce se prepara sosul, oasele se sparg si se prajesc in cuptor, apoi se pun in vasul cu sos odata cu bulionul.

Se fierbe totul la foc potrivit cca 3 ore, avind grija sa se adune spuma cand se formeaza si sa se mestece mereu ca sa nu se prinda sosul de vas. Dupa ce este gata se strcoara printr-o sita.

Se foloseste ca material de baza la prepararea sosurilor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise