Sos condimentat pentru preparate la gratar

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 capatani de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • piper
  • sare
  • ardei iute
  • 1/2 cana de suc de rosii cu pulpa
  • 1/2 cana de apa minerala
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Usturoiul se curata si se zdrobeste foarte bine cu sare ( dupa gust). Se amesteca cu uleiul picurat putin cate putin, pana se obtine o pasta asemanatoare cu maioneza. Se adauga piper si ardei iute tocat foarte marunt, patrunjelul tocat fin si sucul de rosii. Amestecam bine si turnam apa minerala pana obtinem consistenta dorita.

Se recomanda amestecarea cu o lingura de lemn intr-un vas de pamant. Se poate servi la peste fript sau aripioare de pui la gratar.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise