Sos de ferma din lapte batut cu usturoi copt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 capatâna de usturoi (85 g)
  • 2 lingurite coaja rasa de lamâie
  • 1 lingura suc proaspat de lamâie
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 lingurita praf de ceapa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/8 lingurita ardei Cayenne
  • 1 cana lapte batut

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se înveleste

capatâna de usturoi În folie de aluminiu si se coace

45 de minute sau pâna când pachetul este moale la

pipait.

Se tale partea de sus a usturoiului si se storc

cateii de usturoi Într-un castron. Se adauga coaja si

sucul de lamâle, uleiul, praful de ceapa, sarea si

ardelul Cayenne. Se amesteca pâna se

omogenizeaza. Se adauga laptele batut si se

amesteca din nou. Se tine la frigider pâna in

momentul servirii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise