Sos de neuitat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei
  • jumatate de ceapa
  • un catel usturoi
  • 3 felii dintr-un morcov
  • 1 ardei iute, mic
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-o tigaie se pun la rumenit toate ingredientele de mai sus, toate in acelasi timp.

Se pune jumatate de pahar de apa in blender dupa care se toarna compozitia rumenita.

In timpul de 2 minute al mixarii se mai aduga un pic de sare; si paine - da paine! pina se formeaza o crema care este sosul.

Acest sos se poate servi amestecat cu macaroanele (sau orice paste), orezul, cartofii taiati felii sau cuburi, cit si la platourile cu carne sau legume pane.

Se pot fierbe si macaroanele, legumele, (carnea),cartofii, toate in acelasi timp dupa care se adauga sosul. Mincarea e gata.

Pofta buna !!!

Daca nu inveti sa faci acest sos, nu vei sti niciodata sa gatesti!

Mincarurile de post sau de dieta nu vor mai avea acelasi gust metalic daca invatati sa faceti acest sos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise