Sos de rosii

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg rosii bine coapte
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de zahar
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Se spala bine rosiile si se taie in bucatele ,lasandu-se la scurs timp de 1 ora.

Intre timp,se spala si se curata restul legumelor.Se taie in bucati si se pun la calit cu un pic ulei.Cand aceste legume capata o culoare aurie ,se aduaga rosiile taiate si scurse.Se lasa la fiert pana scade sucul legumelor.Se adauga sare si zahar,se amesteca bine si se lasa un pic la racit.Se dau prin masina de pasat pana devine un sos destul de consistent.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise