Sos de rosii

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 ml bulion
  • 2-3 rosii sau 50 ml ketchup de casa din rosii si ardei rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sau 1 cub concentrat de legume (vita, ciuperci)
  • 20 ml ulei
  • 1-2 linguri otet
  • 3-4 linguri faina
  • cateva fire de patrunjel
  • piper, paprika

Mod de preparare

Se pun la fiert 200 ml apa cu concentrat (sau zeama de la supa, rasol, etc.) cu zahar si bulion . Intr-o craticioara se amesteca uleiul cu ketchup sau rosii curatate de pielita si tocate foarte marunt.

Adaugati faina si puneti pe aragaz la foc mic amestecand continuu cu un tel sub forma de para. Dupa 10-15 secunde adaugati lichidul clocotit, amestecand energic cu telul. In 4-5 minute este gata.

Adaugati piper, otet dupa gust si daca mai este nevoie, sare sau zahar. Pudrati cu putin patrunjel tocat, puneti-l in sosiera si decorati cu o frunza de patrunjel.

Se serveste la ardei umpluti, rasol de carne, legume sotate, spaghete, pizza, musaca, etc.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise