Sos de rosii cu legume

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 pahar bulion de rosii
  • 1/2 lingura faina
  • 1/2 buc. morcov si 1/2 buc. radacina patrunjel
  • 1/2 buc. ceapa
  • o lingura unt

Mod de preparare

Zarzavatul si ceapa se curata, se toaca marunt si se prajesc in unt, adaugind faina in timpul prajitului. Dupa aceea se adauga bulion de rosii, se amesteca, se subtiaza cu apa sau cu supa de carne si se fierbe la foc mic 5-10 minute. Cind sosul este fiert se da prin sita, se sareaza dupa gust, se adauga o bucatica de unt proaspat si se freaca.

Este potrivit pentru chiftele de cartofi, legume umplute si alte mincaruri

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise