sos de rosii pentru iarna

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 kg rosii
  • 1kg de mere
  • 1kg de ardei
  • 300g ulei
  • 150g otet
  • 2-3linguri de sare
  • 2lingurite de piper
  • 3-4linguri de zahar sau miere de albine
  • frnze de telina
  • cimbru.

Mod de preparare

Rosiile se fac suc, merele se curata de coaja si seminte, apoi se toaca, la fel si ardeii. Se pun toate componentele la fiert si se scade pina ajunge de consistenta unei smintini groase, dupa care se toarna in sticle de 300 g si se acopera pina se racesc in scopul sterilizarii. Poate fi facut in orice cantitate, respectind proportiile, si poate fi folosit la paste, fripturi, rasol etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise