Puneti intr-o craticioara 20 ml ulei, faina, amestecati cu un tel micut, puneti pe flacara mica a aragazului si dupa 2-3 minute adaugati 80-100 ml apa clocotita (lapte), amestecand energic cu telul inca 2-3 minute, pana se ingroasa bine. Lasati sa se racoreasca.
Puneti intr-o cana de blender restul de ulei, galbenusul,, mustarul, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie, usturoiul curatat si taiat bucati si faina oparita. Mixati 8-10 secunde.
Rasturnati continutul intr-un castron, adaugati smantana, dregeti gustul de sare, piper, eventual zeama de lamaie. Puteti sa-l asezonati cu putin patrunjel tocat sau frunze de ceapa verde tocate. Se serveste la cartofi fierti, conopida gratinata, gratare, fripturi, rasoluri, cu legume, oua fierte, etc.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise