Sos de vin

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o lingura de unt
  • un morcov
  • o ceapa
  • cateva cozi de patrunjel
  • cimbru
  • o frunza de dafin
  • o lingura de faina
  • 3 cesti de zeama de carne concentrata
  • un pahar de vin alb bun
  • o lingura de bulion de rosii
  • cateva cozi si pielite de ciuperci

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, cateva cozi de patrunjel, putin cimbru si o frunza de dafin. Se tin pe foc, amestecand pana ce ceapa si morcovul incep sa se rumeneasca. Se adauga o lingura de faina, cu doua cesti de zeama de carne concentrata. Se adauga un pahar de vin alb bun, o lingura de bulion de rosii si, daca se prefera, cateva cozi si pielite de ciuperci bine spalate. Se tine sa fiarba la foc potrivit, amestecand ca sa nu se prinda. Se mai toarna cu incetul inca o ceasca de zeama de carne si din cand in cand se ia cu o lingura pielita ce se face la suprafata, prin ridicarea untului. In total trebuie sa fiarba cam 2 ore. Se trece prin sita inainte de intrebuintare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise