Sos de zmeură cu vanilie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru sos avem nevoie de 250g zmeură
  • 1păstaie de vanilie (sau dacă nu 1 esență de vanilie)
  • 100ml apă
  • 2 linguri zahăr.

Mod de preparare

Punem apa, zahărul si păstaia de vanilie într-o crăticioară și le fierbem, la foc mic, timp de 5minute din momentul în care apa clocotește.

Scoatem păstaia, o despicăm pe lungime și o punem din nou în sirop, apoi lăsăm să fiarbă până când se îngroașă și vanilia își lasă aroma.

Lasă siropul să se răcească, scoate vanilia și râcăie semințele apoi pune-le în sirop și aruncă coaja.

Spală zmeura, pune-o în vasul blenderului și toarnă siropul încet. Mixează bine și strecoară sosrul dacă vrei să obții o compoziție și mai fină. Poți servi sosul de zmeură dacă vrei la înghețată. Este o delicatesă care ne răcorește zilele toride de vară. Iar iarna ne desfată papilele gustative alături de tarte umplture cu brânzeturi proaspete.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise