Sos frantuzesc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • 3 cesti de zeama de carne
  • frunze de patrunjel
  • pielite si cotoare de la 4-5 ciuperci
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • unt proaspat cat o nuca
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Se face un rantas din 1/2 lingura de unt cu una de faina. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu. Se adauga frunze de patrunjel si pielite si cotoare de la 4-5 ciuperci bine spalate. Se lasa sa fiarba adaugand cu incetul inca o ceasca de zeama de carne. Din cand in cand se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata. Trebuie sa fiarba cam o ora. Cand e gata se trece prin sita, se adauga zeama de la 1/2 lamaie, unt proaspat cat o nuca si 2 galbenusuri batute spuma cu putin sos deoparte intr-un castron.

Se serveste indata ce e gata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise