Sos pentru iarna

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un kg de rosii,
  • 750 g ceapa,
  • 750 g otet diluat,
  • 250 g zahar,
  • 20 g sare,
  • 25 g piper pisat,
  • 3 linguri de mustar,
  • 1/2 nucsoara,
  • 5 g scortisoara pisata,
  • 1 g cuisoare,
  • 2 g enibahar.

Mod de preparare

Se fierb rosiile cu ceapa si se dau prin sita; se adauga otetul si zaharul si se pun la fiert cu mirodeniile.

Se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o smantana.

Apoi, cald, se pune in borcane, se leaga cu celofan si se dau la o camara rece

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise