Sos pentru vanat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 100 g morcovi
  • - 50 g patrunjel
  • - 150 g telina
  • - 100 g ceapa
  • - 100 g ulei
  • - 50 g faina
  • - 1 fir cimbru
  • - 50 g paste de tomate
  • - 400 ml supa de oase
  • - 75 ml vin negru
  • - 25 ml otet
  • - 50 g sange de iepure
  • - 10 g zahar
  • - piper
  • - sare

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, se adauga faina si zarzavatul de supa dat pe razatoare si se calesc in continuare pana ce zarzavatul s-a inmuiat.

Se stinge cu supa de oase, se adauga bulionul, vinul, otetul si piperul boabe si sarea si se lasa sa fiarba circa o ora si se paseaza prin sita.

La sfarsit se adauga sangele de iepure subtiat cu apa si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se mai fierbe 15 min.Se foloseste la preparate din carne de vanat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise