sos picant cu ardei iute.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg rosii
  • 1 kg ardei capia rosii
  • 4-5 ardei iuti rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • frunze de telina
  • sare

Mod de preparare

Se spala rosiile coapte, se trec prin separatorul de rosii, sucul obtinut se pune la foc, intr-o oala cu fund gros, la foc potrivit;

Cand sucul incepe sa fiarba se spumeaza si se reduce focul, amestecandu-se din cand in candpentru a nu se prinde si afuma. se lasa pana scade la sfert;

Se spala ardeii capia, se coc, se pun cu sare grunjoasa intr-un vas acoperit si se lasa sa se raceasca 15 minute, se curata de coaja si cotoare;

Se dau prin masina de tocat, intercalati cu ardeii iuti, taiati fasii, fara seminte;

Pasta obtinuta se pune peste sucul de rosii si se lasa la fiert 15 minute, amestecand din cand in cand;

Se potriveste de usturoi si sare si se pun frunzele de telina tocate marunt;

Se pun in borcane mici, se inchid ermetic si se sterilizeaza 30 minute.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise