Sos ragu alla bolognese

Reteta de sos ragu alla bolognese. Ragu alla bolognese reteta clasica italiana. Sos de carne tocata pentru paste. Cum faci acasa reteta de sos ragu alla bolonese. Retete de sosuri pentru paste.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5 kg carne tocata de vita sau mixta (vita si porc)
  • 7-8 linguri de ulei de masline
  • 150 g sunculita cruda
  • 2 ceape
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 tija de telina apio
  • 1 l suc de rosii (passata)
  • 500 ml apa
  • 150 ml vin rosu (dar merge si alb, sec)
  • 1 lingura cu varf de sare
  • piper proaspat macinat
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

Reteta de sos ragu alla bolognese am invatat s-o prepar cat am locuit in Italia. Este un sos foarte gustos, pe care eu il prepar in cantitate mai mare datorita timpului indelungat de fierbere. Mancam proaspat cu tagliatelle sau fac o lasagna delicioasa, iar restul il pun in caserole, il congelez si il folosesc la nevoie.

Intr-un vas incapator punem uleiul de masline si adaugam cepele tocate, usturoiul maruntit, morcovii cubulete mici sau dati pe razatoarea mare si tija de telina apio tocata marunt si ea.

Calim legumele pana se inmoaie, apoi punem sunculita cubulete si mai gatim inca 5 minute.

Apoi adaugam carnea pe care o lasam pana isi schimba culoarea, adaugam vinul si fierbem pana se evapora alcoolul.

Punem in vas si sucul de rosii, apa, sare, piper, frunzele de dafin, acoperim cu un capac si fierbem la foc mic in jur de 2,5-3 ore, la foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand lichidul a scazut, sosul ragu alla bolognese este gata de savurat cu o portie zdravana de paste. In Italia nu l-am vazut niciodata combinat cu spaghete, desi asocierea este foarte cunoscuta. Noi il preferam cu tagliatelle, fettuccine, gnocchi sau penne.

Va recomand sa incercati sa preparati acasa macar o data reteta de sos ragu alla bolognese, nu are ternen de comparatie cu cel din comert. Desi necesita un timp atat de indelungat de fierbere, va asigur ca merita tot efortul. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise