Sote de galbiori si ciuperci champignon pe pat de orez

Se curata ciupercile cu o pensula de eventualele impuritati.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr ciuperci champignion
  • 200 gr galbiori
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 cana orez
  • 3 cani supa de legume
  • 50 ml vin alb
  • Patrunjel 3 crengute

Mod de preparare

Se curata ciupercile cu o pensula de eventualele impuritati.

Se taie felii ciupercile champignion. Se curata si se taie marunt ceapa rosie si usturoiul.

Intr-o cratita punem doua linguri de ulei de masline si calim ciupercile champignion si galbiorii impreuna cu ceapa rosie si usturoiul.

Se adauga vinul alb, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la gatit pana scade vinul circa 10 minute.

Dupa ce s-au gatit ciupercile se scot pe o farfurie .

In aceeasi cratita se pun doua linguri de ulei de masline si se caleste orezul pana devine sticlos.

Se adauga trei cani de supa de legume treptat si se amesteca mereu.

Se lasa la fiert circa15-20 de minute in functie de cat de gatit doriti sa fie orezul.

Se pune pe farfuria de servire un pat de orez si deasupra ciupercile sotate presarate cu patrunjel verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise