Spaghete cu bacon si sos de rosii

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr rosii decojite in suc propriu
  • 350 gr spaghete
  • 150 gr bacon
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • rozmarin uscat
  • 3 linguri ulei
  • parmezan ras

Mod de preparare

Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate.

Baconul il facem bucatele mici.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem usutoiul pentru 1 minut apoi il scoatem.

Adaugam ceapa, baconul, le innabusim 1-2 minute.

Rosiile le pasam in blender, le turnam in tigaie.

Condimentam cu sare, piper, busuioc uscat si rozmarim uscat.

Scadem sosul la foc potrivit, pana se ingroasa putin, dar nu foarte tare.

Intr-o oala punem apa cu sare, o transferam pe foc, cand clocoteste, dam drumul pastelor.

Le fierbem, gustam una sa vedem cand sunt gata, le scurgem de apa.

Pastele scurse le amestecam cu sosul.

Presaram parmezan ras deasupra si le servim calde!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise