Spaghete cu bacon si sos de rosii

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr rosii decojite in suc propriu
  • 350 gr spaghete
  • 150 gr bacon
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • rozmarin uscat
  • 3 linguri ulei
  • parmezan ras

Mod de preparare

Curatam ceapa, o tocam marunt, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate.

Baconul il facem bucatele mici.

Intr-o tigaie incingem uleiul, punem usutoiul pentru 1 minut apoi il scoatem.

Adaugam ceapa, baconul, le innabusim 1-2 minute.

Rosiile le pasam in blender, le turnam in tigaie.

Condimentam cu sare, piper, busuioc uscat si rozmarim uscat.

Scadem sosul la foc potrivit, pana se ingroasa putin, dar nu foarte tare.

Intr-o oala punem apa cu sare, o transferam pe foc, cand clocoteste, dam drumul pastelor.

Le fierbem, gustam una sa vedem cand sunt gata, le scurgem de apa.

Pastele scurse le amestecam cu sosul.

Presaram parmezan ras deasupra si le servim calde!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise