Spanac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 cepe medii
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • sare, piper

Mod de preparare

Spanacul se decongeleaza (eu am avut pus la congelator, dar se poate cumpara si de la supermaketuri).

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, se pune la calit in putin ulei cu putin sare (sa se inmoaie mai repede).

Dupa ce s-a inmuiat putin ceapa, se adauga spanacul si 2 pahare de apa, se lasa sa fiarba putin pana scade. Dupa aceea se adauga laptele amestecat cu 2 linguri de faina. Se lasa la fiert putin sa se ingoase, dupa care se adauga usturoiul pisat marunt. Mai lasam vreo 5 minute sa dea un clocot si este gata.

Se poate servi cu ou prajit (ca in copilarie) sau cu orice altceva va face placere.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise