Stroganoff portugez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr. piept de pui
  • 250 gr. ciperci
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 liguri de vin alb
  • un pahar de whiskey
  • 4 cartofi
  • 150 gr. smintina

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui felii de snitel putin mai groase si se condimenteaza cu usturoiul taiat marunt, sare, putin piper si se toarna pe deasupra doua sau trei linguri de vin. Se lasa 15 minute. In prealabil, se pun cartofii la cuptor, dupa ce au fost spalati bine si se coc in coaja. Intr-o tigaie mare se rumeneste cu putin undelemn carnea, se inabusa cu vinul si usturoiul si se lasa pina sa dea un clocot bun, se flambeaza cu whiskey deasupra focului, se pune deoparte putin, se se stinga, dupa care se pune smintina. Se pune pe foc incet 3 minute.

Se serveste cu cartofii copti in cuptor

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise