Strudel cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Faina, apa si 30 g de unt/margarina topita, 2 linguri ulei,
  • mere, scortisoara, coaja de lamaie,zahar, zahar pudra, nuci coapte si sfarmate, stafide.

Mod de preparare

Strudelul meu cu mere se face cu aluat fraged.

Faina, apa si 30 g de unt/margarina topita, 2 linguri ulei se amesteca si se framanta,se formeaza o bila din el, se unge cu ulei si se pune la rece vreo jumatate de ora.

Apoi aluatul se intinde cu sucitorul pana se face o foaie foarte subtire.Calim merele rase cu zahar si scortisoara, prajim putin pesmet in unt si-l amestecam cu scortisoara si coaja de lamaie. Se pune prima data pesmetul, apoi merele, apoi nucile si stafidele, la urma se presara zaharul.Se ruleaza strudelul. Se pune pe o tava unsa cu unt cu fata in jos.

Se presara cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise