Suc de patlagele galbene

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 lada cu patlagele,sa tot fie vreo 40 kg.,
  • -1 legatura mare de frunze de telina,
  • -1 plic rozmarin,
  • -1 plic busuioc,
  • -1 plic cimbru,
  • -6 linguri sare,
  • -12 linguri zahar

Mod de preparare

-Se spala patlagelele,se taie in bucati,potrivit de mari ,asa cat sa intre la masina speciala de scos semintele si cojile si se dau prin masina ce doua ori.Se lasa peste noapte sa se separe apa de pulpa si se extrage lichidul cu ajutorul unui furtunas.

-Sucul ramas,se pune la fiert cu toate ingredientele,descrise mai sus.Desi am vase foarte mari in care as fi putut sa pun toata compozitia,am preferat sa o pun in mai multe oale,sa fiarba mai repede si sa scada excesul de lichid.La final am unit tot sucul sa aiba totul acelasi gust si aceiasi consistenta.

-Cand sucul scade cel putin de patru degete,se opreste focul si se pune sucul in sticle,ce se vor aseza sub paturi.Se lasa sub paturi,pana ce se racesc.Acum eu va dau un pont,puteti pune sucul si in sticle de plastic,insa ca sa nu se deformeze sticla este bine sa fie tinuta intr-un vas cu apa rece,apoi se insurubeaza capacul si ea se sterilizeaza foarte bine,Am incercat aceasta metoda anul trecut in sticle de 2 l.si a stat foarte bine.Sa aveti pofta dragilor!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise