sufleu de clatite

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - tava rotunda de tort cu fund detasabil
  • - unt pentru tava
  • - 25-30 clatite normale
  • - 6 galbenusuri
  • - 170 g nuca macinata
  • - 100 g zahar
  • - 250 ml smantana pentru frisca
  • - 1 lingurita esenta de vanilie
  • - gem de caise ar fi ideal daca nu si de altceva

Mod de preparare

- tava se unge cu unt cat sa ramana alba pe margini.

- se freaca galbenusurile cu zaharul pana-si dubleaza volumul, se adauga esenta de vanilie, smantana si nuca.

- clatitele se taie fidea si se presara o parte din ele in tava, asa imprastiate.

- se pune jumatate din crema de nuca, se presara inca o parte din fideaua de clatite si se adauga restul de crema de nuca, se pune capac cu diferenta de fidea ramasa, ultima parte sa fie doar din cateva bucati, nu mult.

- se da la cuptorul incalzit la 150 grade Celsius timp de cca 40 de minute si nu, nu se usuca daca aceasta este intrebarea, focul este destul de slab.

- se scoate sufleul si se lasa la racit, se serveste cu gem/dulceata de caise.

- este foarte racoritoare daca se serveste dupa ce a stat in prealabil la frigider.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise