Sunculita afumata cu garnitura de orez si legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr sunca afumata
  • 2 cepe verzi, o ceapa uscata
  • 2-3 catei de usturoi
  • un ardei galben
  • un ardei rosu
  • 2 ciuperci
  • 2-3 linguri de vin alb
  • ulei, sare si piper
  • 250 gr orez
  • o punga de legume
  • sare,piper

Mod de preparare

Setaie marunt toate legumele si se calesc in putin ulei, apoi se adauga sunca feliata, se pune un capac si se inabusa toate. Nu se intoarce decit o data. La intoarcere, se adauga 2-3 linguri de vin alb. Sunca e gata repede, deoarece este prefiarta inainte de a fi afumata.

Orezul se spala si se pune la fiert in apa multa, cu putin ulei, sare si piper. Cind e aproape fiert, se adauga legumele congelate. Se mai lasa 10 min sa fiarba impreuna, apoi se pune patrunjel tocat, si se stinge - nu se mai amesteca, sa nu se zdrobeasca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise