Supă de găină

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 găină sau ½ găină grasă, 1 morcov, rădăcină de pătrunjel, o ceapă, ½ ţelină, câteva boabe piper, sare şi
  • verdeaţă.

Mod de preparare

Se curăţă găina, se spală, se taie în patru sau se pune întreagă la opărit la foc puternic ca să dea repede într-un clocot (fără să fiarbă în momentul în care apare prima spumă), se ia oala de pe foc, se scurge, se spală găina şi se lasă. Găina se pune iar în oala cu trei litri de apă şi se lasă să fiarbă la foc domol. Oala se acoperă cu un capac, lăsându-se descoperită o mică parte ca să poate ieşi aburul în timpul fierberii, între timp se ia spuma. Când găina sa fiert pe jumătate, se adaugă legumele şi sarea. Când este bine fiartă, se scoate găina din supă şi se pune în alt vas cu apă sărată, la fel şi legumele din supă, iar vasul cu supă se ia de pe foc şi se lasă să se limpezească 5-6 minute, apoi se strecoară în alt vas.

Supa trebuie servită foarte fierbinte, cu garnitură după preferinţă: găluşte de griş, tăiţei, orez etc. În momentul servirii supa se presară cu pătrunjel tăiat mărunt.

Carnea fiartă de găină se poate servi ca felul doi cu pilaf de orez şi cu cartofi fierţi proaspeţi şi stropiţi cu unt proaspăt sau cu grăsime de la supă şi hrean ras potrivit de oţet.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise