Supã cremã de dovleac si praz

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. 4 portii:
  • 1 ceapã medie
  • 3 cãtei de usturoi
  • 6 linguri ulei de mãsline
  • 300 gr. cartofi
  • 300 gr. dovleac
  • 1,2 L apã fierbinte + 1 cub concentrat de legume sau pui
  • sare
  • 1 praz ( partea albã)
  • câteva fire de pãtrunjel
  • 1-2 felii de pâine prãjitã tãiatã cubulete ( crutoane)

Mod de preparare

1) Ceapa si usturoiul tocat se cãlesc în uleiul de mãsline.

Adaugã cartofi si dovleacul tãiat cubulete si amestecã bine.

2) Toarnã supa caldã si condimenteazã dacã este nevoie , lasã la fiert la foc mic cca. 25 min. Se ia de pe foc.

3) Cu ajutorul blenderului reducem totul la piure, dacã vi se pare prea concentratã se mai poate pune apã fierbinte.

4) Se pune din nou pe foc, se adaugã prazul tãiat rondele si se lasã la fiert încã 5 min. La urmã se pune pãtrunjelul tocat.

Serveste imediat simplã sau cu crutoane.

Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise