Supă de legume iute-acrișoară (chinezească)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g șuncă fiartă
  • 1/2 ardei ( chili)
  • 1 lingură de ulei de susan
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov mic
  • 1 buc țelină
  • 1/2 ardei alb și roșu
  • 25 g ciuperci chinezești înmuiate
  • 50 g muguri bambus
  • 1-2 linguri de oțet
  • 1 lingură sos de soia
  • 1/2 l zeamă de carne
  • 1 lingură de amidon( făină)
  • sare , piper proaspăt măcinat
  • câteva picăturii de ulei de chili

Mod de preparare

1.Se taie șunca cuburi mici.

2. 1/2 de ardei chili se taie in două se curăță și se taie mărunt, după care se prăjește în ulei.

3. Se taie legumele și ciupercile cuburi mici și se pun împreună cu șunca la călit.

4. Se taie mugurii de bambus și se adaugă și ei la călit pentru câteva minute.

5. Se adaugă zeama de carne, sosul de soia și oțetul și se fierbe acoperit la foc mic timp de 5 min.

6. Amidonu(făina) se amestecă cu puțină apă și se leagă supa cu ea.

7. Se condimentează și este gata.

sfat : se poate servi cu aluat fiert pe aburi

- circa 150 kcal per porție

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise