Supa aurie de ceapa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr.ceapa de marimea unui ou de gaina
  • 1,5 litri de apa
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri ulei
  • 1 morcov mic
  • 1 patrunjel mic
  • putin patrunjel verde tocat fin
  • sare.piper
  • cateva bucatele de unt - facultativ

Mod de preparare

Ceapa necuratata se spala in mai multe ape,apoi se curata.Foile exterioare de ceapa nu se arunca,ci,se introduc intr-un saculet din tifon.

La fiecare ceapa se scoate cu ajutorul unui cutit ascutit foile centrale(bulbul).In fiecare ceapa se introduce putin ulei si putina sare,avand grija sa nu folosim sarea in exces.Intr-o tava unsa cu putin ulei se aseaza cepele si se introduc la cuptor, la foc mijlociu pentru 50 de minute,pana cand ceapa se inmoaie si devine usor caramelizata.Intr-o craticioara aurim usor faina fara grasime si apoi o desfacem cu putina apa fierbinte,cu grija sa nu ramana cocoloase.Punem apa la fiert impreuna cu morcovul si patrunjelul taiat cubulete foarte fine.adaugam saculetul cu foile de ceapa.Toate legumele se fierb impreuna cu foile de ceapa aproximativ 20 de minute,dupa care se inlatura saculetul din supa.Se adauga ceapa caramelizata si se continua fierberea inca 5 minute.Adaugam faina ,restul de ulei.Se adauga piper si sare numai daca mai este nevoie.Ceapa nu trebuie sa se desfaca la fiert.Se asezoneaza cu patrunjel verde tocat marunt.Cine doreste poate adauga si cateva bucatele de unt proaspat.Este o supa excelenta pentru zilele friguroase.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise