Supa bulgareasca de vara (Tarator)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii ai nevoie de:
  • 1 kg castraveti, 2-3 catei usturoi, ulei de floarea
  • soarelui (cam 100 ml), 100 g nuci, 500 g iaurt gras,
  • marar verde, 250 gr smantana grasa, 1 ardei gras rosu,
  • cimbru, sare, piper alb

Mod de preparare

Taiem castravetii marunt sau ii dam pe razatoarea mare, acoperim cu sare si ii lasam la rece pentru vreo 30 de minute. Intre timp facem o crema din usturoiul pisat, nucile prajite si maruntite, ulei, iaurt, smantana, sare si piper. Stoarcem castravetii de lichidul lasat si amestecam cu sosul de lactate, asezonand cu marar, cimbru si ardeiul taiat cubulete.

Se serveste cu felii de paine neagra prajita sau crutoane de cascaval.

Sugestie: puneti cateva cuburi de gheata in bolul fiecaruia dintre comeseni inainte de servire.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise