Supa bulgareasca de vara (Tarator)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii ai nevoie de:
  • 1 kg castraveti, 2-3 catei usturoi, ulei de floarea
  • soarelui (cam 100 ml), 100 g nuci, 500 g iaurt gras,
  • marar verde, 250 gr smantana grasa, 1 ardei gras rosu,
  • cimbru, sare, piper alb

Mod de preparare

Taiem castravetii marunt sau ii dam pe razatoarea mare, acoperim cu sare si ii lasam la rece pentru vreo 30 de minute. Intre timp facem o crema din usturoiul pisat, nucile prajite si maruntite, ulei, iaurt, smantana, sare si piper. Stoarcem castravetii de lichidul lasat si amestecam cu sosul de lactate, asezonand cu marar, cimbru si ardeiul taiat cubulete.

Se serveste cu felii de paine neagra prajita sau crutoane de cascaval.

Sugestie: puneti cateva cuburi de gheata in bolul fiecaruia dintre comeseni inainte de servire.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise