Supa "Caleidoscop"

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa mijlocie(aprox.100gr.)
  • 4 linguri cu varf mazare verde:
  • 4 linguri cu varf morcov taiat cubulete
  • 3 linguri fasole verde taiata
  • 2 lingura cu varf boabe de porumb
  • 2 linguri cu varf ardei gras rosu taiat cubulete
  • 1 inflorescenta de conopida brocoli desfacuta in buchetele mici
  • 1 inflorescenta de conopida alba,desfacuta la fel in buchetele mici
  • 4 linguri de ulei de masline sau alt ulei de buna calitate
  • sare,piper

Mod de preparare

Pentru aceasta supa va recomand sa nu folositi apa de la robinet.Puteti folosi apa de izvor,sau apa plata cu un continut scazut de minerale.

Ceapa se taie foarte marunt si se caleste in 2 linguri de ulei.Cand devine

translucida se adauga o cescuta de apa.Se lasa sa fiarba pana scade complet apa si ceapa incepe sa sfaraie usor.Se adauga legumele(mai putine brocoli si conopida alba)Se amesteca usor.legumele se calesc doar un minut.Turnam apoi 1,2 litri de apa clocotita.Adaugam sare si piperul apoi restul de ulei.Se lasa sa fiarba in clocote mici doar 5 minute.Se stinge flacara,sa adauga conopida si se lasa inca 10 minute vasul acoperit cu un capac.Aceasta supa se poate servi atat fierbinte cat si rece.Este delicioasa daca este putin mai picanta.Nu se adauga nici un alt produs tip concentrat de legume.Pentru aceasta reteta se pot folosi atat legume congelate cat si legume proaspete.Daca folosim legume proaspete,atunci le vom opari fierbe timp de 5 minute dupa care le vom raci imediat intr-un vas cu apa foarte rece.Dupa ce s-au racit se lasa sa se scurga si apoi se folosesc.Totodata putem folosi pentru pregatirea acestei supe si un mix de legume exixtent in comert.Gustul si aspectul vor fi insa diferite datorita proportiilor diferite de legume.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise