Supa clestar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr.pulpa vita(manzat)
  • 1 ceapa mare sau doua mai mici
  • 1 morcov (aproximativ 200gr.)
  • 200 gr.mazare verde
  • 2 litri de apa
  • sare,piper

Mod de preparare

Aceasta supa speciala se pregateste doar din carne de vitel(manzat)care este mai slaba.Supa se poate servi si rece.carnea de vita se curata de pielite si se taie cubulete,potrivite ca marime.La servire nu se va utiliza toata carnea,restul folosindu-se pentru alt preparat.Intr-un vas se pune apa la fiert impreuna cu ceapa curatata si introdusa intr-un tifon ca sa nu se imprastie in supa.Se adauga la inceput doar o mica cantitate de sare ca sa ajute la formarea spumei.Supa se spumeaza ori de cate ori este nevoie.Carnea trebuie sa fiarba in clocote foarte mici.Trebuie sa fie perfect limpede.Se fierbe in vas descoperit,nu la oala sub presiune,aproximativ o ora.Trebuie sa ramana aproximativ 1,5 litri de supa.Carnea trebuie sa fie bine fiarta,dar nu trebuie sa se desire.Tocmai de aceea trebuie verificata periodic.Se inteapa cu o furculita.Daca este fiarta aceasta trebuie sa patrunda cu usurinta,dar bucatile de carne trebuie sa fie totusi compacte.(sa isi pastreze forma initiala)Cand carnea este fiarta se adauga morcovul taiat cubulete si mazarea.Putem folosi un mix de legume(morcovi si mazare)Se fierbe doar 5 minute,dupa care se potriveste de sare si piper.Pentru aceasta supa care este bine se fie usor mai picanta,se adauga boabe de piper taiata in jumatate,care sa aromatizeze supa fara sa o iuteasca prea mult.Daca am fiert o carne mai grasa,zeama rezultata se degreseaza in mod obligatoriu.In farfurie se adauga 3-4 cubulete de carne ,supa si legumele.Este foarte aspectuasa si de aceea se serveste simpla fara nici un alt adaos.Cine doreste poate alatura la aceasta supa si cateva crutoane aurii de paine.Servita rece,supa devine usor gelatinoasa.Este la fel de aspectuasa si de gustoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise