Supă cremă de broccoli

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 1 cub mic de unt
  • • 2 linguri ulei de măsline
  • • un sfert de ţelină
  • • 1 ceapă tocată
  • • 3 ceşti de apă sau supă de legume
  • • 8 bucheţele de broccoli
  • • 1 linguriţă de făină
  • • piper negru, nucşoară, chimen măcinat
  • • 1 lingură de smântână

Mod de preparare

Se topeşte untul împreună cu o lingură de ulei de măsline. Ceapa şi ţelina se călesc puţin, până devin moi, apoi se adaugă broccoli, apa (supa) şi se lasă la foc mic până fierb legumele.

Acestea se mixează bine cu blenderul şi se adaugă din zeama în care au fiert până supa are consistenţa unei smântâni groase.

Separat, într-o oală mică se căleşte linguriţa de făină în ulei de măsline, se adaugă smântâna şi o ceaşcă de zeamă în care au fiert legumele, apoi se adaugă puţin câte puţin în supa cremă până se ajunge la consistenţa dorită (mie îmi place mai lichidă).

Se asezonează cu sare, piper, puţină nucşoară şi chimen măcinat (după gust). Se serveşte cu crutoane tăiate din pâine prăjită unsă cu unt amestecat cu usturoi şi pătrunjel.

Să aveţi poftă bună!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise