Supa crema de broccoli

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aproximativ 750 g broccoli
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • o lingurita pasta de ardei kapia
  • 200 ml smantana lichida 15%
  • o bucatica de parmezan

Mod de preparare

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se soteaza usor in ulei de masline dupa principiul “hot pan, olive oil”, impreuna cu pasta de ardei kapia (eu folosesc o pasta facuta de mama mea - ardei kapia macinati si amestecati cu sare), dupa care se toarna aproximativ 1 l de apa fierbinte si se lasa sa fiarba cam 10 -15 minute, pana se inmoaie morcovul. In acest moment se adauga si buchetelele de broccoli, adaugand, daca mai este nevoie, putina apa fierbinte. Nu trebuie sa fie acoperit de apa integral, este suficient cam pana la jumatate, altfel va iesi o zeama lunga, iar noi vrem supa crema :). Buchetelele noastre de broccoli vor fierbe practic in aburi. Cam 15 minute sau pana se inmoaie, amestecand usor din cand in cand.

Cand sunt fierte toate legumele se ia cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se blenduiesc fara mila. Eu folosesc un blender cu pahar, in care pasez prima data legumele cu putina zeama in care au fiert. Restul de zeama o adaug putin cate putin, pana ajung la consistenta dorita. Se pune din nou pe foc, dar doar cat sa dea un clocot. Se adauga smantana lichida, pastrand putina si pentru décor, si parmezanul ras, se omogenizeaza si se potriveste de sare si piper.

Se serveste fierbinte, cu crutoane de paine, cascaval, blue cheese etc., dupa pofta si imaginatia fiecaruia.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise