Supa crema de brocoli

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 inflorescente de brocoli (cam 400 gr)
  • 1 ceapa potrivita( 100-150 gr.)
  • 1 morcov (200 gr.)
  • 1 pastarnac 100-150 gr.)
  • 50 gr. unt sau ulei
  • sare,piper
  • 2 linguri faina

Mod de preparare

Sotam ceapa in unt sau ulei pana devine translucida,apoi o introducem la fiert cu 500ml.de apa si celelalte legume.recomand fierberea in oala sub presiune,pentru ca brocoli sa isi pastreze toate aromele.In oala sub presiune ,legumele se fierb cam 20 de minute.Intr-un vas obisnuit,pana cand legumele devin foarte moi si se sfarama cu usurinta.Dupe ce au fiert legumele,se separa de zeama si se mixeaza.Separat desfacem faina in putina apa rece,apoi se amesteca cu zeama in care au fiert legumele.se introduc legumele mixate si se pun din nou la foc pentru cateva clocote.se amesteca incontinuu,pentru a nu se prinde.Se adauga sare si piper dupa gust.Se serveste fierbinte sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise