Supa crema de carote

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg. morcov
  • 2 buc. ceapa
  • 2 l apa
  • un ou
  • sare
  • 100 gr. unt
  • 1 - 1 1/2 lingura faina
  • 1/2 pahar lapte

Mod de preparare

Se curata carotele (morcovii) si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama, iar carotele si ceapa se trec prin sita. Se pun 3/4 din cantitatea de unt in oala in care au fiert carotele, se adauga faina, se amesteca putin si se toarna apoi pireul de carote. Se subtiaza cu zeama in care au fiert si cu laptele. Se potriveste de sare si se mai lasa pe foc sa dea in clocot. Cine doreste poate servi aceasta supa dreasa cu un galbenus de ou si cu smintina.

Cind se serveste, se adauga restul de unt si verdeata

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise